Csövek fagyása ellen, mit lehet tenni? Csövek fagyása ellen, mit lehet tenni?
  • Nyitvatartás Budapest: 0-24
  • Csőtörés esetén sürgősségi telefonszámunk: 06 (30) 733 - 3666
Tekintettel a hidegre ami ősszel köszönt be hozzánk, biztosak vagyunk benne, hogy több cső is szenvedett repedéseket töréseket is az idők folyamán sok helyen az országban. A következő tippek segítenek abban, hogy megtudjuk, hogyan előzhető meg a téli csőtörés.
A hideg évszakban a csövek számos okból kifolyólag befagyhatnak. A fagyás miatti téli csőtörések megelőzése érdekében figyelembe kell vennie:
  • - Csővédelem: A téli csőtörések megelőzésének első lépése, hogy ellenőrizzük a csövek védelmét és szigetelését. Ehhez különböző szigetelő anyagok, pl fóliák állnak rendelkezésre, amelyek védve tartják a lévő csöveket.
  • - A csövek szekrényekben vagy burkolat mögött vannak? Lakásunkban lévő meleg levegő nem biztos, hogy eléri ezeket a csöveket, ha szekrényekkel vagy olyan anyagokkal vannak lefedve, amelyek megakadályozzák a hő átjutását. Ezért ahol a csövek futnak, azokat falakat szabadon kell hagyni.
  • - Sosem szabad a lakást fűtetlenül hagyni, mert egy nagyobb fagyban bekövetkezhet a csőtörés.

A téli csőtörés miatti csőtörés megelőzése érdekében a következőket kell tudni:
- A víz megfagy (ezt mindenki jól tudja) és szétterjed a háztartási csövekben.
- A fagyás a tágulással együtt folytatódik a csövekben, ami jégtorlódást és dugulásos torlódást okoz.

Amennyiben nem foglalkozunk a fagyással, úgy a csövek valószínűleg megrepedhetnek.

Tipp: A modernebb kazánok / hősugárzók / hűtő - fűtő klímák vagy vezérlők már képesek a termosztátos fűtésre. Vannak kifejezetten olyan funkciók is, mint a téli termosztát, ami olyan szinten tartja a helyiségekben a hőmérsékletet, hogy ne fagyjanak el a csövek.