Csatorna kamerázás Budapesten megfizethető árakon Csatorna kamerázás
 • Nyitvatartás Budapest: 0-24
 • Csőtörés esetén sürgősségi telefonszámunk: 06 (30) 733 - 3666
Napjainkban a csövek sokféle anyagból készülnek ipari és háztartási felhasználásra. A jelenlegi piacon a leggyakrabban használt csövek a fém, a polietilén, a PVC és a szálcement csövek.

Sajnos a csövek károsodása a gyengébb minőségű anyagok idő előtti öregedése, a külső környezet (leginkább a talaj vagy az ultraibolya sugárzás), illetve a szállított folyadék (pl szennyvíz) hatására a csövek minden típusát eltérő módon érinti, attól függően, hogy milyen anyagból készültek és milyen idősek.

A csövek javításának egyik fő feladata a föld alatti cső meghibásodásának pontos helyének megtalálása, a hiba kijavítása és a hibához vezető okok feltárása, hogy azokat a lehető legjobban elkerülhessük.

A hibák miatt a rosszul működő vízelvezető rendszerben számos hiba léphet fel. Ezek lehetnek többek között: csőtörések, hidraulikai kapacitásproblémák, vízszivárgások, süllyedések, a talaj vagy a talajvíz ipari szennyeződések általi szennyezése.

Először is, a csőtörések két specifikusabb kategóriába sorolhatók a meghibásodás okai, illetve a meghibásodási módok szerint.

A meghibásodás okai közül kiemelkednek a csövek külső tényezői, mint például:
 • A fák gyökereinek a bejutása a csövekbe
 • Fagy vagy más szélsőséges időjárási körülmények
 • Külső terhelések (fák, nagy forgalom stb.)
 • Egyéb (tűz, rágcsálók stb.)
  Másrészt, a törések csoportosítása a cső meghibásodási módjai szerint elsősorban a következőkből áll:
 • Körkörös törések
 • Hosszirányú törések
 • Robbanásszerű szünetek
 • Egy lyuk formájában
 • Pórus alakú (mivel kisebbnek bizonyulnak, mint a lyuk).

Hogyan történik a csövek ellenőrzése napjainkban?

A csövekbe nem tudunk belátni, lehetetlen szabad szemmel végig nézni több méter csövet, ezt mindenki tudja. Azonban valahogy ellenőrizni kell a rendszert ha épp lakást akarunk venni, vagy épp eladni, netalán sok dugulásunk van stb..

A piac legjobb technológiáját biztosítjuk mindenkinek aki minket választ, beleértve a képfelvételt is.

Mi az a csatorna kamerázás?

A csövekbe a csőgörényre illesztve behelyezünk egy kamerát ami pont ilyen célokra van kifejlesztve. Ez egy olyan modern technika, amely a szennyvízhálózatok hibáinak javítási idejének, a munkálatok elvégzésének és természetesen a költségeknek a csökkentését jelenteti. Mivel ha tudjuk hol van a probléma forrása, úgy csak azt a részt kell orvosolnunk.

A hálózatok ellenőrzése egy távirányítású csatorna kamera bevezetéséből áll a szennyvízcsatornába, amely egy számítógépes képernyő felületéhez csatlakoztatott televíziós kamerát tartalmaz, ahol szakembereink valós időben figyelik a cső belsejét, és képesek lesznek felismerni a meghibásodást.

A csatorna kamerázás célja a létesítmény elemzése az elzáródott vagy sérült terület felkutatása és a rejtett aknák felkutatása.

A vizsgálat elvégzése után az összegyűjtött információk alapján elemezni fogjuk a látottakat és a felvételt átadjuk.

Ezzel a módszerrel a csövek állapota is meghatározható. Repedés vagy dugulás esetén megfelelő döntéseket lehet hozni, hogy helyben megoldja csapatunk a problémát vagy sem. Cégünk szakemberei mind vízvezeték szerelők, így nincs olyan probléma amire ne tudnának megoldást találni.